Van Holsbeeck had Ryan bijna vastgelegd: ''Nu blij dat we hem niet hebben gehaald

Van Holsbeeck had Ryan bijna vastgelegd: ''Nu blij dat we hem niet hebben gehaald"

22-02-2017 11:17
1

Mathew Ryan hield de gemoederen flink bezig tijdens de laatste transfermercato. Anderlecht had serieuze interesse in de ex-doelman van Club Brugge, maar de Australische doelman koos uiteindelijk voor Racing Genk. Herman Van Holsbeeck is achteraf blij dat hij de deal niet heeft afgerond.

Van Holsbeeck had Ryan nochtans bijna gehaald. De sportief directeur van paars-wit legt in La Dernière Heure uit waarom het niet tot een transfer kwam. ''24 uur voor het sluiten van de transfermarkt, had ik de komst van Mathew Ryan kunnen realiseren. Uiteindelijk hebben we toch beslist om het niet te doen, omdat René Weiler had aangegeven dat hij Ruben wilde. Weiler had vertrouwen in Ruben.''

Ryan trok vervolgens naar Genk en Van Holsbeeck is daar achteraf gezien blij om. ''Uiteindelijk ben ik blij dat we Ryan niet hebben gehaald. Nochtans had ik Ryan aanvankelijk wél graag naar Anderlecht gehaald. Het is pas nu dat ik besef dat het een herhaling van de zaak-Defour had geweest. Sommige supporters zouden hem nooit zijn passage bij Club Brugge vergeven hebben'', luidt zijn toelichting.