Anderlecht-spelers zijn gewaarschuwd: Hou je dikdoenerij voor jezelf

Anderlecht-spelers zijn gewaarschuwd: "Hou je dikdoenerij voor jezelf"

22-02-2017 11:30
1

René Weiler zit stevig in het zadel bij Anderlecht. Na een bijzonder moeilijk begin heeft hij de recordkampioen terug op titelkoers gekregen. In het begin ging hij vaak de confrontatie aan met zijn eigen spelers. Igor Nganga, ooit zijn captain bij het Zwitserse FC Aarau, herkent dat gedrag.

Mentaliteit is voor Weiler één van dé belangrijkste dingen, vandaar ook dat Stefano Okaka en later Hamdi Harbaoui mochten opkrassen. Ook met Hanni had hij een tijdje een gespannen relatie. Het maakt allemaal deel uit van zijn filosofie.

"Weiler doet niet zomaar iets", aldus Nganga. "Als hij een speler frontaal aanvalt zit daar altijd een reden achter. Een speler die geen problemen wil met Weiler moeten twee zaken onthouden: hou je dikdoenerij voor jezelf en plooi je dubbel voor je ploegmaats", zo klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Nganga weet dat niemand veilig is voor de kritiek van de Zwitser. "Na een wedstrijd zit Weiler dikwijls in zijn eigen wereld. Hij zal na een overwinning iedereen feliciteren, maar hij zal nooit op tafel dansen. De dag erna ging je als spelers wel met een ei in de broek naar de nabespreking. Hij zei niets, want vaak spraken de beelden voor zich, en dan confronteerde hij ons op een genadeloze manier met onze fouten."