Update: 'Bellerin maakt Barcelona-transfer afhankelijk van toekomst Wenger'

Update: 'Bellerin maakt Barcelona-transfer afhankelijk van toekomst Wenger'

24-02-2017 15:03
1

FC Barcelona wil komende zomer Hector Bellerin terug naar de club halen. De rechtsback doorliep de jeugdopleiding van de Catalaanse club en vertrok vervolgens naar Arsenal, maar kan op een aanbieding van zijn oude werkgever rekenen.

Barcelona is naarstig op zoek naar de rechtsbackpositie, een plek waar het hele seizoen al problemen op zijn. Aleix Vidal leek aanvankelijk tekort te komen voor het niveau van Barça en toen hij eindelijk kon aanhanken raakte hij zwaar geblesseerd. Met de komst van de 21-jarige Bellerin moeten de problemen voor de komende jaren worden opgelost, meldt Mundo Deportivo.

Barcelona is zo'n fan van de rechtsback omdat hij het 'Barça-DNA' bezit. Bellerin tekende onlangs nog een nieuw vijfjarig contract bij Arsenal, dus zal een flinke zak geld kosten. Maar de club heeft hem aangemerkt als topprioriteit en is bereid ver te gaan om hem naar de Spaanse competitie te halen. Zelf zou Bellerin daar wel voor openstaan.

Update 24/2 15.03: De Arsenal-toekomst van Héctor Bellerin is afhankelijk van Arsène Wenger. Vertrekt de manager na dit seizoen uit Noord-Londen, dan is ook de Spaanse back weg. Dat meldt kwaliteitskrant The Guardian. De twee hebben een uitstekende relatie. Bellerin staat in de concrete belangstelling van FC Barcelona.