Van Meir stookt vuur op: ''Bende ego's in de kleedkamer van Antwerp

Van Meir stookt vuur op: ''Bende ego's in de kleedkamer van Antwerp"

22-02-2017 10:30
1

Lierse SK en Royal Antwerp FC strijden op de afsluitende speeldag van de tweede periode om de laatste kans voor promotie naar de Jupiler Pro League. Lierse-coach Eric Van Meir zet de verhoudingen vast op scherp.

Van Meir is van mening dat zijn ploeg recht heeft op de periodetitel. ''Al bij al kunnen we in alles de beste cijfers voorleggen: we hebben de topschutter, de minst gepasseerde keeper en de beste verdediger'', stelt Van Meir. We zijn over heel het seizoen de beste ploeg geweest. Halen we het niet, dan hebben we net te veel steken laten vallen. Dat zou een ontgoocheling zijn, maar geen drama'', zegt de ex-Rode Duivel in Sport/Voetbalmagazine.

De trainer deelt ook nog eens steek uit aan concurrent Antwerp. ''Ik ben ook goed omringd met Patrick Nijs, Nico Van Kerckhoven, Chris Janssens en met Mo Wahed als aanspreekpunt voor de Arabisch sprekende spelers. Ik begrijp bijvoorbeeld niet dat Wim De Decker het bij Antwerp zonder hulptrainer wou doen, met zo’n bende ego’s in de kleedkamer'', klinkt het scherp.

Lierse en Antwerp hebben beide 26 punten uit 13 matchen, maar eerstgenoemde heeft een beter doelsaldo. De Pallieters hebben zondag alles in eigen hand. Lierse neemt het op tegen Roeselare en moet minstens hetzelfde resultaat behalen als Antwerp tegen Lommel United. De winnaar van de periode strijdt uiteindelijk tegen Roeselare om promotie naar de hoogste afdeling.