Vanden Stock mengt zich in transferdossier: Ik ga alle middelen inzetten

Vanden Stock mengt zich in transferdossier: "Ik ga alle middelen inzetten"

22-02-2017 08:15
1

Er wordt de laatste maanden al flink over gespeculeerd: welke ploeg zal Youri Tielemans kiezen in de zomer. Roger Vanden Stock hoopt dat de keuze valt op ... Anderlecht.

Is Tielemans een 'onhoudbare' speler? Hij lijkt op weg naar een toptransfer, maar Vanden Stock geeft zich nog niet gewonnen. "Hij toont zijn kwaliteiten meer en meer. Iedereen raadt hem aan om naar een groter kampioenschap te gaan. Ik wil in ieder geval alle middelen inzetten om hem nog minstens een jaar te houden. Er wordt gepraat over lucratieve transfers met dikke contracten, dat gaat allemaal een rol spelen in of we hem kunnen houden of niet", zegt Vanden Stock aan RTBF.

Vanden Stock is in ieder geval bijzonder trots op het jeugdproduct van Anderlecht. "Tielemans is een echt succes van Anderlecht, hij heeft nooit ergens anders gespeeld. Hij is een kind van het huis, dat zich met ons vereenzelvigt. Dat is ook het resultaat van de jongerenpolitiek, je inspanningen worden beloond. Daar moeten andere jeugdspelers zich aan optrekken. Ze kunnen zeggen: als Tielemans het kan maken, waarom wij dan niet?"