UPDATE: Weiler moet ook tweede basispion missen voor belangrijke EL-wedstrijd

UPDATE: Weiler moet ook tweede basispion missen voor belangrijke EL-wedstrijd

22-02-2017 21:06
1

Donderdag moet het gaan gebeuren voor Anderlecht. In Rusland moet het een 2-0 voorsprong gaan verdedigen tegen Zenit. Opmerkelijk: René Weiler haalt Diego Capel opnieuw van onder het stof voor deze partij.

De Spanjaard valt al weken uit de selectie voor de Belgische competitie, maar is er nu wél terug bij. Dat was ook al zo in de heenmatch. Maandag speelde hij nog mee tegen de beloften van Club Brugge (1-3 winst). Omdat Adrien Trebel niet speelgerechtigd is in de Europa League werd ook die andere uitgerangeerde speler, Stéphane Badji, verwacht. Hij is er toch niet bij. Sofiane Hanni, zondag uit voorzorg gewisseld met een kleine blessure, gaat toch mee naar Rusland. De kans dat hij in de basis staat is klein.

Ook Kara Mbodji zal niet meedoen, hij sukkelt met de knie en is ook onzeker voor de wedstrijd tegen Racing Genk. Dat laatste geldt ook voor rechtsachter Dennis Appiah, die tegen KV Oostende ook niet kon spelen. In de heenmatch roteerde Weiler en bracht hij heel wat spelers die minder aan bod komen, zoals Isaac Thelin, Frank Acheampong en Ruben. Waarschijnlijk zal de trainer dat nu opnieuw doen.

Update 21.06: Anderlecht zal het ook zonder Hanni moeten doen. De kapitein van Anderlecht reisde niet mee af naar Rusland. Dat meldt Het Nieuwsblad. Hij heeft nog steeds last en raakt dus niet speelklaar voor de partij tegen Zenit Sint-Petersburg.