Carrasco mag beginnen vieren in CL, thuiswedstrijd lijkt nu al overbodig

21-02-2017 22:39

In een doelpuntrijk duel hebben Atlético Madrid en Yannick Carrasco zich zo goed als zeker al geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Tegenstander Bayer Leverkusen werd in Duitsland met 2-4 verslagen.

De openingsfase was voor de Duitsers, maar de Spanjaarden kregen de eerste grote kansen. Antoine Griezmann stuitte op doelman Bernd Leno en even later raakte Wendell de lat voor Atlético. De voorsprong voor de bezoekers liet daarna niet lang op zich wachten. Saúl Niguez krulde de bal op heerlijke wijze langs de Duitse goalie. Een doelpunt om in de lijsten. De Duiters gooiden amper tien minuten later hun eigen glazen in met een fout waardoor Griezmann uiteindelijk de score kon verdubbelen: 0-2.

Vlak na de theepauze deed Leverkusen via Karim Bellarabi iets terug, maar door een overtreding in het strafschopgebied op Gameiro kreeg Atlético een strafschop. Hij ging zelf achter de bal staan en schoot de bal feilloos binnen: 1-3. De Duitsers gaven daarna weer wat gas en dat resulteerde in de aansluitingstreffer. Atlético-verdediger Stefan Savic werkte de bal achter zijn eigen doelman nadat hij de bal op zijn knie kreeg.

Doordat ook Fernando Torres in de slotfase nog trefzeker was, lijkt de return een formaliteit. Die staat voor over twee weken op het programma. Dromen mag, maar het ziet er somber uit voor Leverkusen. Carrasco speelde 78 minuten voor Atlético, ook Bailey kreeg enkele minuten, maar kon het tij niet doen keren.