De Bruyne kent succesavond in sensationeel duel: 5-3 winst tegen Monaco

21-02-2017 22:35

Reclame voor het voetbal, dat was het Champions League-duel tussen Manchester City en AS Monaco. Na een meeslepend en aantrekkelijk voetbalgevecht trok de ploeg van Josep Guardiola aan het langste eind: 5-3.

Het gevoel dat veel voetbalfans zullen hebben na deze wedstrijd is dat geen van de twee ploegen verdiende te verliezen en zeker Monaco niet. De Franse ploeg, geleid door de Portugese trainer Leonardo Jardim, speelde weergaloos voetbal met onder meer Bernardo Silva, Kylian Mbappé en Radamel Falcao als uitblinkers.

Maar het is te makkelijk, te ongenuanceerd om er een paar spelers uit te pakken. Dinsdagavond stonden er in het Etihad Stadium 22 voetballers op het veld die er een spektakelstuk van wilden maken, die de reputatie van de Champions League goed deden.

Het begon met de 1-0 van City, na prachtig voorbereidend werk van Leroy Sané. Raheem Sterling drukte de bal binnen. Lang kon de thuisploeg daar niet van genieten. Falcao kopte namelijk binnen na een schitterende voorzet van rechts (1-1). De Fransen gingen zelfs met een voorsprong rusten toen Mbappé wegliep uit de rug van John Stones en prachtig raak mikte (1-2).

De misser en geblunder
Monaco kreeg vlak na rust de kans op 1-3 te komen, maar Falcao miste een strafschop. De Colombiaan schoot heel zwak in, waarna Caballero makkelijk kon redden. Dat enkele minuten later Agüero na geblunder van Monaco-doelman Subasic 2-2 maakte, zorgde voor een extra zuur gevoel. Falcao nam echter revanche. Hij scoorde na een wéérgaloze actie en zette Monaco toch weer op voorsprong (2-3).

In de laatste twintig minuten kantelde Manchester City het duel alsnog. Agüero gaf de aanzet voor dat slotstuk en knalde binnen de zestien raak. Verdediger Stones, die een ongelukkige wedstrijd speelde, tikte daarna binnen (4-3) en Sané maakte het City-feest compleet door na een prachtige aanval 5-3 te maken. Kevin De Bruyne speelde de hele wedstrijd.

De neutrale fan was dinsdagavond de winnaar, maar zal ook medelijden hebben met het moedige en indrukwekkende Monaco.