Brugse verdediger had de clubs voor het uitkiezen: Exotische mogelijkheden

Brugse verdediger had de clubs voor het uitkiezen: "Exotische mogelijkheden"

21-02-2017 22:18

Het had niet veel gescheeld of Club Brugge kon niet rekenen op Benoît Poulain. Vooraleer de Fransman naar België trok, had hij namelijk heel wat aanbiedingen op zak.

Voor hij naar KV Kortrijk vertrok, speelde Poulain nog in eigen land. "Ik was einde contract bij Nîmes en wilde graag elders voetballen. De Franse Ligue 1, een ploeg uit de top tien dan, was ook goed, maar eind maart had zich nog geen enkele ploeg gemeld. Vechten tegen de degradatie interesseerde me niet, dus mocht het ook het buitenland worden", zegt Poulain.

Heel ver ging hij niet. Hij belandde in ons land, al waren er een pak andere opties. "Naast België waren er vrij exotische mogelijkheden, genre Roemenië, Bulgarije, ... Dus dacht ik: passeer maar via België. Tien jaar bij dezelfde club gaat ook vervelen", zegt Poulain in Sport/Voetbalmagazine.

Offensief België
Hij koos voor de Kerels. "Kortrijk kende ik niet, maar het Belgische voetbal evenmin. In het noorden van Frankrijk volgen ze het nog een beetje, in het zuiden totaal niet. Ik raakte wel snel verleid, door het volk en door het voetbal, dat veel offensiever was dan ik dacht", herinnert hij zich.

Dat aanvallende voetbal zorgde nog voor problemen bij zijn ploegmaat Ludovic Butelle. "Ik weet nog dat Ludo zich in het begin bij de haren greep. Wij zijn verdedigers, en in Frankrijk leerden we toch een aantal basisprincipes die hier niet direct werden toegepast. Twee flankverdedigers die in een verdediging met vier allebei oprukken, dat zie je nooit in Frankrijk!"