Anderlecht waarschuwt eigen spelers voor ... vrouwen: Kan je een lijst bezorgen

Anderlecht waarschuwt eigen spelers voor ... vrouwen: "Kan je een lijst bezorgen"

21-02-2017 22:05

Een job als profvoetballer heeft zo zijn voordelen en zijn nadelen. Je wordt goed betaald, bent beroemd en... veel vrouwelijke fans. Bij Anderlecht maken ze zich daar toch zorgen over.

Bij Anderlecht gelooft men dat niet alle vrouwen even goede bedoelingen hebben. Hun eigen spelers waarschuwen ze dan ook. "Ik zou je een lijst kunnen bezorgen van meisjes die in het verleden het hoofd van spelers hebben zot gemaakt", zegt Jean-François Lenvain van de sociale cel van RSC Anderlecht in Sport/Voetbalmagazine.

"We waarschuwen hen voor dat soort dames, maar een amoureuze kater oplopen, maakt ook deel uit van het leerproces. Elke jongere heeft het recht om te experimenteren, ik kan zelfs begrijpen dat het opwindend is om elke week van vriendin te wisselen", klinkt het.

De jongelingen krijgen ook op dat vlak begeleiding. "Als je wil slagen, heb je een stabiele relatie nodig. De dag dat een jongere zich afvraagt met welke vrouw hij zijn levensprojecten wil realiseren, ga ik ermee aan de slag. Eden Hazard en Youri Tielemans hebben in een vroeg stadium begrepen dat standvastigheid geen loos begrip is. Die twee jongens zijn helaas uitzonderingen", aldus Lenvain.