Antwerp in degradatiezorgen? Serieuze vragen bij aanpak van licentie

Antwerp in degradatiezorgen? Serieuze vragen bij aanpak van licentie

21-02-2017 21:36

Er zijn weer heel wat vragen over het handelen van Antwerp en de Licentiecommissie. Hoe het eraan toeging is nog niet geheel duidelijk. Dat kan nog voor drastische gevolgen zorgen.

Sport/Voetbalmagazine vraagt zich af of alles wel juist is verlopen toen Antwerp-CEO Patrick Decuyper het stamnummer 1 vanuit de vzw op de Bosuil overhevelde naar de nv. Het nodige document om dat te doen zou te laat ingediend zijn. Daarnaast zou er in het officiële bondsblad te laat een oproep verschenen zijn toen de Licentiecommissie haar fiat gaf voor de nieuwe licentie. Dat kan nog van pas komen voor ex-voorzitter Eddy Wauters.

De voorzitter moet nog steeds vijf miljoen euro krijgen van de club, maar heeft niets ontvangen. Ook bij Union stellen ze zich vragen. Jean-Marie Philips van de Brusselse club wil het zaakje uitpluizen. Als de Brusselse club in Play-Off 3 tegen degradatie moet vechten, wil het er alles aan doen om toch niet te degraderen. Mogelijk slecht nieuws dus voor Antwerp. Een klacht, of het nu van Union komt of een andere club, lijkt er sowieso wel aan te gaan komen. Dat meldt Sport/Voetbalmagazine.

Het handelen van de Licentiecommissie blijft volgens het weekblad bijzonder raadselachtig. "Lopende dossiers worden met de nodige discretie behandeld, dus kunnen wij hierover onmogelijk communiceren", klinkt het bij de Belgische voetbalbond.