Stijnen reageert op pijnlijk ontslag: Dit verhaal is al langer bezig

Stijnen reageert op pijnlijk ontslag: "Dit verhaal is al langer bezig"

21-02-2017 20:00
2

Stijn Stijnen is niet langer de trainer van Sporting Hasselt. De ex-doelman van Club Brugge werd maandag ontslagen omdat hij voor acht maanden geschorst is. Stijnen zelf vraagt zich op een persconferentie af of dat de echte reden is.

De officiële reden van het ontslag is dat Stijnen sowieso acht maanden zijn job niet kan uitoefenen. Er werd nog geprobeerd om een veldtrainer binnen te halen die de wensen van Stijnen zou opvolgen, maar dat vond Stijnen zelf geen goed idee. Beide partijen beslisten dan ook om uit elkaar te gaan, een gedachte die kennelijk al langer sluimerde in Hasselt.

"Ik vermoed dat mijn ontslag een gegeven is dat al een tijdje speelt binnen de club. Er is natuurlijk het verhaal van mijn schorsing door de wedstrijd tegen Geel. Maar ik heb het gevoel dat het verhaal al langer bezig is", zo wordt hij geciteerd door De Standaard. 

Meer nog: volgens Stijnen heeft voorzitter Bart Casters in december al het ontslag gevraagd op een algemene vergadering. "Ik heb toen met respect geluisterd naar wat ze te vertellen hadden. Maar ik heb dat toen op mijn eigen manier weggelachen. Uiteindelijk ben ik dan toch trainer gebleven, tot vorige week vrijdag de voorzitter voorstelde, naar aanleiding van mijn schorsing, om een nieuwe veldtrainer aan te nemen die mijn instructies zou opvolgen. Daar ging ik absoluut niet mee akkoord."

Geen nieuw staflid
Het verhaal over de extra veldtrainer blijkt te kloppen: Stijnen vond dat totaal overbodig. "Bjorn Sengier en Steven Stijnen kunnen mij perfect vervangen, ik wou geen nieuwe persoon bij de staf. Maar de voorzitter en anderen waren het daar niet mee eens. Uiteindelijk is dan gisteren belist dat het verhaal gedaan is voor mij."