Etende Shaw staat niet alleen: 5 bizarre momenten langs de zijlijn

Etende Shaw staat niet alleen: 5 bizarre momenten langs de zijlijn

21-02-2017 17:30

De 46-jarige zwaarlijvige reservedoelman Wayne Shaw die tijdens een duel van Sutton United met Arsenal een Engelse pie eet op de bank. Het was volgens velen een van de meest bizarre dingen ooit vertoond op een reservebank. VoetbalPrimeur vond nog vijf spraakmakende momenten langs de zijlijn en zette ze op een rij.

De boodschap van DaMarcus Beasley
Oud-PSV'er DaMarcus Beasley zat tijdens het WK 2002 op de bank tijdens het achtste finaleduel met Mexico toen de nood hoog was. In plaats van hélémaal het toilet op te zoeken besloot de Amerikaan naast de bank een beetje te gaan rekken en strekken terwijl hij, heel stiekem, zijn behoefte deed. Voor het oog van miljoenen voetballiefhebbers ...

Slaapverwekkende voorstelling Real
Tot grote blijdschap van zijn ploeggenoot Royston Drenthe kon Julien Faubert zijn ogen niet openhouden tijdens een wedstrijd van Real Madrid. De bijzonder geïnteresseerde Faubert besloot een dutje te gaan doen terwijl zijn ploeggenoten hard aan het werk waren op het veld. Volgens hemzelf deed hij overigens alleen 'even zijn oogjes dicht'.

Met je hoofd door de dug-out
Als je hebt gescoord én je overleeft de hele juichsprint over een knollenveld zonder op je bek te gaan, dan kun je natuurlijk maar één ding doen: keihard de dug-out kapot koppen. Op de Italiaanse amateurvelden was dit bizarre voorval langs de zijlijn te zien.

Vieren doe je met bier
Jason Lee deed bij het Engelse Corby Town wat elke voetballer het liefst zou doen nadat zijn team gescoord heeft: een lekker biertje drinken. De meesten kunnen dat verlangen wel weerstaan, maar toen Lee met zijn juichende ploeggenoten de goal stond te vieren en hij een biertje zag staan, kon hij het niet laten die maar gewoon te nuttigen.

Trainer geeft kopstoot
In 2005 werd Duisburg-trainer Norbert Meier na een enorme kritiekgolf ontslagen vanwege dit incident, waarbij hij voor zijn dug-out een kopstoot uitdeelde aan FC Köln-verdediger Albert Streit om vervolgens te acteren alsof hij zelf geraakt was. Fraai staaltje acteerwerk met een schorsing, boete en ontslag tot gevolg!

Lees ook: Treurige ontknoping voor pastei-etende Shaw: per direct weg bij club