Treurige ontknoping voor pastei-etende Shaw: per direct weg bij club

Treurige ontknoping voor pastei-etende Shaw: per direct weg bij club

21-02-2017 17:09

Wayne Shaw is per direct vertrokken bij FA Cup-stuntploeg Sutton United. De reservedoelman van de club heeft dinsdag zijn ontslag ingediend, omdat hij maandagavond regels rond het wedden op voetbalwedstrijden zou hebben overtreden. 

Heel Engeland - en de rest van Europa - kon zien hoe de zwaarlijvige Shaw tijdens de tweede helft van het FA Cup-duel met Arsenal (0-2) doodleuk een pasteitje zat te eten. Later bleek dat een wedkantoor vóór de wedstrijd een weddenschap rond die actie had georganiseerd. Indien Shaw inderdaad een pasteitje zou eten tijdens de wedstrijd, dan konden mensen acht keer hun inzet terugverdienen. Dinsdagochtend erkende Shaw op de Britse televisie dat een aantal van zijn vrienden inderdaad die weddenschap waren aangegaan.

Onder meer The Daily Mail en The Daily Mirror melden nu dat de hele affaire bitter is geëindigd voor de 45-jarige goalie. Hij is per direct vertrokken bij zijn club. Eerder op de dag werd bekend dat de Engelse gokcommissie een onderzoek had ingesteld naar de bizarre actie van de cultkeeper. 

Bekijk ook: Immens populaire doelman eet taart tijdens FA Cup-duel met Arsenal