Tielemans houden wordt moeilijk: 'Spaanse topclub wil ver gaan voor middenvelder'

Tielemans houden wordt moeilijk: 'Spaanse topclub wil ver gaan voor middenvelder'

21-02-2017 15:22

Youri Tielemans is bijzonder hot in het buitenland. Anderlecht wil de middenvelder graag nog een jaartje extra houden, maar dat wordt moeilijk. Verschillende Europese topclubs willen hem graag overnemen. Zo wil Atlético Madrid bijzonder ver gaan.

La Dernière Heure meldt dat Atlético Madrid in pole position ligt om de middenvelder over te nemen. Tielemans heeft dezelfde spelersmakelaar als Yannick Carrasco, wat de transfer zou vergemakkelijken. De Spaanse club moet echter diep in de buidel tasten om Tielemans over te nemen. Zo wil Anderlecht het transferrecord (van twintig miljoen euro) zien verbroken worden.

De Brusselaars willen hem het liefst zelfs nog een jaartje extra houden. Aangezien Atlético Madrid komende zomer van de FIFA geen transfers mag doen, wordt een overgang van Tielemans mogelijk interessanter. De Spanjaarden hopen hem in de komende maanden al te kunnen vastleggen en dan meteen terug uit te lenen. Een half jaar extra bij Anderlecht is dan een optie, wat paars-wit zou zien zitten.