Roeselare-manager bevestigt: Stelde Masika voor bij Chinese club

Roeselare-manager bevestigt: "Stelde Masika voor bij Chinese club"

21-02-2017 14:46
1

Opschudding maandag in de Proximus League. Zes dagen voor de uiterst belangrijke wedstrijd tegen Roeselare verkocht Lierse zijn sterkhouder Ayub Masika aan de Chinese tweedeklasser Beijing Renhe. Die club is eigendom van de broer van de eigenares van Roeselare. En daar hebben ze wel degelijk een hand in de verrassende transfer.

Roeselare-manager ­Johan Plancke windt er geen doekjes om: hij heeft Masika voorgesteld aan de Chinese zusterclub van de West-Vlamingen. "Het behoort tot mijn takenpakket om in België scouting te doen voor Beijing Renhe", geeft hij aan in Het Nieuwsblad. "Ze vroegen mij of ik een snelle flankaanvaller kende in België die betaalbaar was. Dan is Ayub Masika een logische kandidaat."

Maar het is vooral de timing die vragen oproept. Lierse moet zondag tegen Roeselare de kwalificatie voor de finalewedstrijden van de Proximus League afdwingen. Tegenstander in die eventuele finale is - u raadt het al - Roeselare. "Tja, dat dit nu gebeurt komt gewoon omdat de transfermarkt in China tot 28 februari open blijft. Of het ons goed uitkomt dat Lierse verzwakt is? Ach, als hij geblesseerd zou zijn, had hij ook niet kunnen spelen in de finale, hè", ontwijkt Plancke de vraag.