Wenger genoot van complex Sutton: Deed me denken aan mijn kindertijd

Wenger genoot van complex Sutton: "Deed me denken aan mijn kindertijd"

21-02-2017 14:43

Arsène Wenger zat maandagavond met een brede glimlach op de bank tijdens het FA Cup-duel met Sutton United (0-2 winst). Op bezoek bij de amateurs uit de vijfde divisie van Engeland, keek Wenger zijn ogen uit op het sportcomplex Gander Green Lane. Een wereld van verschil met de enorme stadions in de Premier League.

"Zelf speelde ik vroeger bij een club die nog kleiner was, dus dit deed me denken aan mijn kindertijd'', liet Wenger na afloop van het duel weten aan de Engelse media. "Zeker de kleedkamer vond ik fantastisch. Hoe krapper het is en hoe dichter bij elkaar je zit, des te meer verenigd ga je naar buiten het veld op."

In de stadions waar de Gunners elke week te vinden zijn, is dat wel anders. "Normaal gesproken zitten de jongens in de kleedkamer ver van elkaar weg, ieder op een eigen stoel. Ik vind dat niet goed. Hier houd ik veel meer van.'' De avond ging echter niet om de randzaken, er werd gevoetbald en Arsenal deed wat het moest doen: winnen. "Ik moet mijn team een compliment geven voor hun professionaliteit. Als ze hier in de relax-modus hadden gespeeld, waren we eruit gevlogen."

Lees ook: Geplaagd Arsenal houdt dappere semiprofs van zich af en bekert door