Alderweireld is klaar voor Gent: Drang om te winnen is groot

Alderweireld is klaar voor Gent: "Drang om te winnen is groot"

21-02-2017 14:26

Toby Alderweireld kijkt donderdag een tweede keer KAA Gent in de ogen. De verdediger van Tottenham Hotspur is de nederlaag van de heenwedstrijd nog niet vergeten en wil graag iets rechtzetten. Hij maant zijn ploegmaats dan ook aan om gretig te zijn.

"Na de nederlaag in Gent hebben we samen gezeten en tegen elkaar gezegd: Zo kan het niet verder, we moeten iets veranderen", aldus Alderweireld in Het Nieuwsblad. "We begonnen de laatste tijd vaak te laks aan de wedstrijd. We moesten die honger terugvinden, terug in elke bal bijten en terug diep gaan. Soms hebben we dat nodig: een herinnering aan hoe we het in het verleden goed hebben gedaan.

Tegen Fulham herpakten de Spurs zich alvast met een goede prestatie en vlotte overwinning. "Nu zet iedereen terug zijn beste beentje voor. Het blijft wel moeilijk om dat goede gevoel op het veld terug te krijgen, maar dat komt alleen met hard werken. Hopelijk is dat er snel terug. De kwalificatie in de Europa League blijft het doelwit, iedereen toont nu dat de drang op Gent uit te schakelen groot is."

Tottenham kan donderdag opnieuw rekenen op Jan Vertonghen, die afgelopen weekend zijn rentree vierde.