Deschacht vraagt maand uitstel in zaak rond gokschandaal

Deschacht vraagt maand uitstel in zaak rond gokschandaal

21-02-2017 13:13
1

Het einde van het dossier rond het gokschandaal is nog niet in zicht voor Olivier Deschacht. Normaal zou de verdediger van Anderlech zich woensdag gaan verdedigen bij de Kansspelcommissie, maar dat gaat niet door. De advocaat van Deschacht heeft een maand uitstel gevraagd, weet VTM.

Deschacht kwam in het oog van de storm terecht toen uitlekte dat vanop zijn gokaccount geld was ingezet op wedstrijden van Anderlecht. Daarbij bleek dat ook één keer gewed werd dat Anderlecht zou verliezen, van PSG in de Champions League. Deschacht verdedigde zich van begin af aan door te stellen dat zijn broer het account, dat wel op zijn naam stond, gebruikte.

Die bevestigde dat, maar de voormalige Rode Duivel kwam er niet zonder straf vanaf. De Kansspelcommissie veroordeelde hem en broer Xavier tot een boete van maar liefst 100.000 euro. Te gortig, vonden de twee en ze tekenden beroepe aan. Woensdag zou hij zich gaan verdedigen, maar nu werd er uitstel gevraagd.

Deschacht reist deze week met Anderlecht naar Sint-Petersburg voor de Europese confrontatie met Zenit. Paars-wit won de henmatch met 2-0.