Max Allegri, Ronald Koeman, Thomas Tuchel en Dennis Bergkamp

De mogelijke opvolgers voor Wenger, moeten Rode Duivels vrezen?

De mogelijke opvolgers voor Wenger, moeten Rode Duivels vrezen?

21-02-2017 12:05
1

Zelf wil-ie pas over een paar maanden duidelijkheid verschaffen, maar diverse Britse media weten het al zeker: Arsène Wenger (67), sinds 1996 manager van Arsenal, is aan zijn laatste seizoen in Noord-Londen bezig. Wie wordt de opvolger van Le Professeur? VoetbalPrimeur stelde een lijstje met zeven - verrassende - kandidaten samen. 

Thierry Henry (assistent-bondscoach België)
De natte droom van elke Arsenal-fan: clublegende Henry als nieuwe manager van The Gunners. De Franse legende maakte tussen 1999 en 2007 furore in het rood-wit van Arsenal. Henry, alltime topscorer van de Londense club (226 goals in 369 optredens), begon vorig jaar aan zijn trainerscarrière. Hij is nu assistent-bondscoach van de Rode Duivels. Zou de leiding van Arsenal het aandurven om iemand zonder ervaring voor de leeuwen te gooien? 

Lees ook: 'Henry kan Rode Duivels verlaten om bij grote liefde aan de slag te gaan'

Ronald Koeman (trainer Everton)
De eerste van twee Nederlanders in dit lijstje. Afgelopen zomer, toen het niet zeker was of Wenger ging bijtekenen, zong de naam van Koeman ook al rond in de wandelgangen van het Emirates Stadium. Koeman maakte tussen 2014 en 2016 indruk bij Southampton en presteert nu naar behoren met Everton. The Toffees willen mét de oud-trainer van Ajax, PSV en Feyenoord doorstoten naar de Premier League-top, maar mocht Arsenal daadwerkelijk aankloppen, dan stapt Koeman natuurlijk zonder twijfel op de trein naar Londen. 

Patrick Vieira (trainer New York City FC)
Nog een voormalig protégé van Wenger. Vieira (40) speelde tussen 1996 en 2005 voor Arsenal en kwam later uit voor onder meer Juventus en Manchester City. Sinds een aantal jaar bekleedt de Fransman functies achter de schermen. Vieira werkte in de jeugdopleiding van City en is tegenwoordig trainer van New York City FC, een franchise-club van Manchester City. 

Thomas Tuchel (trainer Borussia Dortmund)
Sinds de zomer van 2015 is Tuchel bij Borussia Dortmund verder gegaan met waar zijn voorganger Jürgen Klopp gebleven was: aanvallen, druk zetten, tegenstanders van het veld blazen. Het powervoetbal van de Duitse grootmacht maakt indruk in heel Europa. Eerder presteerde de 43-jarige Tuchel ook uitstekend met het bescheiden FSV Mainz. De leiding van Arsenal zou volgens Engelse kranten zelfs als een paar oriënterende gesprekken hebben gevoerd met Tuchel. 

Max Allegri (trainer Juventus)
De Italiaanse succescoach van Juventus staat er goed op bij de bookmakers. Vrijwel alle grote wedkantoren zien Allegri als de belangrijkste gegadigde om het stokje over te nemen in het Emirates Stadium. Fans van De Oude Dame kwamen in opstand toen medio 2014 bekend werd dat de coach aan de slag ging bij hun favoriete club. Amper een halfjaar eerder was Allegri namelijk ontslagen bij rivaal AC Milan. Hoe anders denkt men in Turijn nu over hem. Allegri werd twee keer kampioen met Juve (landstitel drie is in de maak) en bereikte in 2015 de Champions League-finale met zijn team.

Eddie Howe (trainer Bournemouth)
De kroonprins van het Engelse trainersgilde. Howe (39) promoveerde liefst drie keer met Bournemouth: in 2010 van de League Two naar de League One en een paar jaar later, na een uitstapje bij Burnley, zelfs twee tredes omhoog richting de Premier League. De voormalig verdediger slaagde er afgelopen jaar in om The Cherries voor het hoogste niveau te behouden - en deed dat met aantrekkelijk, aanvallend voetbal. 

Dennis Bergkamp (assistent-trainer Ajax)
Elf jaar lang schitterde Bergkamp in het shirt van Arsenal. Nu lonkt er mogelijk een spectaculaire terugkeer in Noord-Londen voor The Non-flying Dutchman. De assistent-trainer van Ajax is één van de gegadigden om Wenger op te volgen, als we de bookmakers en diverse Engelse journalisten moeten geloven. Het feit dat Bergkamp nog nooit zelfstandig heeft gewerkt als trainer, spreekt natuurlijk niet in zijn voordeel. Z'n vliegangst evenmin... 

Andere namen die in het geruchtencircuit rondgaan: Joachim Löw (bondscoach Duitsland), Ralph Hasenhuttl (trainer RB Leipzig), Roberto Martinez (bondscoach België), Leonardo Jardim (AS Monaco), Roberto Mancini en Laurent Blanc (beiden zonder club)

Wie is in jouw ogen de meest geschikte Wenger-opvolger? Deel het in de comments!