Wordt de halvering afgeschaft? 'Twee topclubs stellen hun veto'

Wordt de halvering afgeschaft? 'Twee topclubs stellen hun veto'

21-02-2017 11:45
10

Maandag vond er een vergadering plaats over de toekomst van de Belgische competitie, maar veel is daar niet uitgekomen. De clubs hebben hun standpunt over een nieuwe competitieformule mogen geven, maar het water is diep. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Maandag raakte al bekend dat Anderlecht en Club Brugge een competitie met 12 ploegen willen invoeren, de kleinere clubs willen een competitie met 20 ploegen. Johan Timmermans van KV Mechelen stelde een combinatie van de twee voor. Hij wilde een competitie met 20 ploegen, waarvan er acht Play-Off 1 spelen in twee poules. De winnaars van de twee poules spelen voor de titel. De kans dat dat voorstel doorgaat is nihil.

Er is ook een breed draagvlak voor het afschaffen van de puntendeling. Bij het begin van de Play-Offs gaan de clubs terug verder met de helft van hun punten, een systeem dat al vaak tot frustratie heeft geleid. Club Brugge, Anderlecht, Standard en heel wat andere clubs zijn voor, AA Gent en Racing Genk willen echter dat er helemaal niets verandert en blokkeren het voorstel. De standpunten zijn maandag verduidelijkt, maar tot veel heeft dat voorlopig nog niet geleid.