UPDATE: Taartje kan Sutton-doelman zuur opbreken: Onderzoek geopend

UPDATE: Taartje kan Sutton-doelman zuur opbreken: "Onderzoek geopend"

21-02-2017 13:40

De actie van Sutton-reservedoelman om een pasteitje op de bank te eten tijdens de FA Cup-wedstrijd tegen Arsenal blijkt niet zo spontaan als werd gedacht. De mollige doelman begon bij een 0-2 achterstand het pasteitje met vlees weg te werken en die actie ging viral op internet.

Maar het blijkt het gevolg te zijn van een actie te zijn van de wedstrijdsponsor van Sutton, Sun Bets. Bij Sun Bets kon je in de aanloop naar het duel met Arsenal wedden op het 'eten van een taartje live op televisie'. De 46-jarige Shaw deed dat inderdaad en hangt nu een schorsing boven het hoofd omdat Shaw voor de wedstrijd van de weddenschap afwist.

Zelf ziet Shaw de ernst er niet van in. "Een paar jongens kwamen voor de wedstrijd naar me toe: wat is dat met die weddenschap met dat pasteitje? Ik zei: Ik weet het niet, maar ik heb de hele dag niets gegeten dus misschien neem ik er wel eentje. Ik dacht dat ik een grapje kon uithalen met Sun Bets en toen alle wissels gedaan waren en we 2-0 achterstonden vond ik dat het wel kon." Volgens Shaw heeft hij zelf niet ingezet, dus heeft hij niets fouts gedaan. "Ik denk dat een paar vrienden en fans het wel gedaan hebben, gewoon voor de lol."

Update 13.40: De Engelse gokcommissie heeft een onderzoek ingesteld naar de actie van Sutton-doelman Wayne Shaw, die in de 83e minuut van de bekerwedstrijd tegen Arsenal een Engelse pie at. Daarop bleek voor de wedstrijd ingezet te kunnen worden bij wedstrijdsponsor Sun Bets en dus heeft Shaw mogelijk de regels overtreden.

Nu wordt er een onderzoek ingesteld door de gokcommissie, die gaat bekijken of er afwijkingen zijn op de gokmarkt en of Sun Bets dit wel mocht doen. "Integriteit in de sport is geen grap en daarom hebben we een onderzoek geopend", aldus directeur Richard Watson.