Roeselare kan Antwerp flinke loer draaien: 'Punten zijn niet belangrijk'

Roeselare kan Antwerp flinke loer draaien: 'Punten zijn niet belangrijk'

21-02-2017 10:30
2

Antwerp heeft nog een kansje om de tweede periodetitel te winnen, maar dat moeten de omstandigheden mee zitten. Op de laatste speeldag speelt Antwerp thuis tegen rode lantaarn Lommel, Lierse speelt ook in eigen huis tegen Roeselare. Die laatste club heeft alle kaarten in handen.

Roeselare is winnaar van de eerste periodetitel en gaat dus sowieso spelen voor promotie. Als het zondag verliest van Lierse worden de Pallieters sowieso de tegenstander in die Play-Offs, tenzij Antwerp het nog kan halen op doelsaldo. Voorlopig ligt Antwerp echter nog vijf goals achter op Lierse, het wordt lastig om dat te overbruggen.

Het Nieuwsblad weet dat Antwerp zich wel degelijk zorgen maakt over dit gat in het systeem. Op de Bosuil spraken ze al openlijk hun twijfels uit over de manier waarop Roeselare de match tegen Lierse van zondag zal aanpakken. Voor Roeselare zijn de punten niet belangrijk."

Daar komt nog bij dat Roeselare de concurrentie stevig heeft verzwakt. De Chinese eigenares van Roeselare heeft Ayub Masika namelijk naar China gehaald. Een transfer die veel stof doet opwaaien, maar waar Lierse geen problemen van maakt.