Vanaken vaste klant bij bestuur: Hij wordt geregeld op het matje geroepen

Vanaken vaste klant bij bestuur: "Hij wordt geregeld op het matje geroepen"

21-02-2017 10:00

Club Brugge heeft afgelopen vrijdag gewonnen van Westerlo, met veel dank aan Hans Vanaken won het met 1-2. Die Vanaken is zijn topvorm stilaan aan het vinden. Hij heeft het dit seizoen niet altijd gemakkelijk gehad, weet ook Franky Van Der Elst.

De ex-Bruggeling en analist van Extra Time weet dat het bestuur dit seizoen niet helemaal tevreden was over hem. "Hij wordt geregeld eens op het matje geroepen bij Club, zo weet ik uit vrij goeie bron. Maar ik vind dat dat allemaal geen zin heeft, je moet niet tegen Hans gaan zeggen dat het er nu wel eens op moet zitten. Hij weet dat zelf ook. Dat heeft volgens mij niet zoveel effect."

Van Der Elst hoopt in ieder geval dat Vanaken als pure nummer tien gaat spelen in de Play-Offs. "Ik vind dat als je zo makkelijk iemand alleen voor doel zet, dat je hoger moet spelen. Niet als een soort acht, naast Timmy Simons. Hij moet wel in de positie spelen waarin hij nu altijd komt. Vergeet niet dat hij altijd als eerste gaat jagen op de verdedigers, hij werkt hard."

Vooral bij de snelheid van Vanaken worden veel vragen gesteld. "Hij geeft die nonchalante indruk, maar dat is gewoon zijn speelstijl. Hij zal nooit een flitsende, snelle speler worden, in de sprint bedoel ik dan. Maar hij kan wel snel spelen."