Lierse trekt zich niks aan van transferheisa: Wij zien daar geen graten in

Lierse trekt zich niks aan van transferheisa: "Wij zien daar geen graten in"

21-02-2017 08:36

Het transfernieuws van de dag viel maandag bij Lierse te rapen. Lierse verkocht Ayub Masika aan het Chinese Beijing Renhe. Bij die ploeg staat dezelfde familie aan het hoofd, die het ook voor het zeggen heeft bij Roeselare. Bij Lierse vindt men dat geen probleem. 

Lierse speelt dit weekend tegen Roeselare en komt mogelijk ook tegen Roeselare uit in de finale voor de promotie naar Eerste Klasse A. Opvallend: Roeselare-manager Johan Plancke was het die Masika heeft aangeboden bij zijn grote baas. 

"Of wij daar van op de hoogte waren dat die club in handen is van dezelfde eigenaars als Roeselare? We hebben dat ook opgemerkt toen we enkele dingen zijn gaan opzoeken over die club. Maar wij zien daar geen graten in", zegt Liersemanager Roel Rymen in Het Laatste Nieuws.

"Voor ons is het gewoon club X die een speler is komen kopen voor een mooi bedrag waar wij als club beter van worden. Door hun band met Roeselare zijn zij nu eenmaal beter bekend met de Belgische markt. Daar moet je niks meer achter zoeken."

Voor Masika zou Lierse circa één miljoen euro ontvangen. Dat meldt Het Nieuwsblad. De speler zou zelf honderdduizend euro per jaar gaan verdienen. 

Lees ookOFFICIEEL: Broer van eigenaar Roeselare haalt sterkhouder Lierse naar China