Geplaagd Arsenal houdt dappere semiprofs van zich af en bekert door

Geplaagd Arsenal houdt dappere semiprofs van zich af en bekert door

20-02-2017 23:11

Arsenal heeft zich zoals verwacht geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. De geplaagde ploeg van trainer Arsène Wenger was met 2-0 te sterk voor Sutton United, dat uitkomt op het vijfde niveau van Engeland.

Arsenal had wat goed te maken naar de oorwassing in de Champions League tegen Bayern München, wat de kritiek op trainer Arsène Wenger weer had doen toenemen. Sutton United, dat speelt in de National League, putte hoop uit de megastunt van competitiegenoot Lincoln City afgelopen weekend bij Premier League-ploeg Burnley (0-1). Wenger stuurde tegen de semi-profs een mix van ervaren spelers (Skhodran Mustafi, Theo Walcott en Nacho Monreal) en talent (Alex Iwobi) het veld in.

Sutton United hield Arsenal lange tijd prima in bedwang, voetbalde dapper naar voren, maar kreeg na 25 minuten toch het deksel op de neus. Lucas Pérez zag zijn voorzet toen langs alles en iedereen in het doel zeilen, waardoor The Gunners de leiding namen: 0-1. Die tegenvaller weerhield Sutton er niet van om enthousiast de aanval te blijven zoeken en enkele speldenprikjes uit te delen. Zo werd in de tweede helft met een hard schot de lat geraakt.

Op dat moment stond het echter wel al 0-2. Walcott was na tien minuten in de tweede helft het eindstation van een vlotte aanval en besliste het duel. Arsenal moet het in de kwartfinale in eigen huis opnemen tegen stuntploeg Lincoln City.