Borkelmans klimt uit het dal: Met dank aan Wilmots en Verheyen

Borkelmans klimt uit het dal: "Met dank aan Wilmots en Verheyen"

20-02-2017 23:00
1

Het leven heeft Vital Borkelmans niet gespaard. De assistent van ex-bondscoach Marc Wilmots blikt in de eerste aflevering van De Kleedkamer terug op een enorm woelig jaar. Gelukkig kan Borkelmans rekenen op goede vrienden uit de voetbalwereld.

Eerder kon u al lezen dat 2016 een jaar was om snel te vergeten voor Borkelmans. Met de ziekte van zijn vrouw en de problemen met zijn zoon heeft brommerke het leven leren relativeren. "Er zijn belangrijkere zaken in het leven dan voetbal. Een sportman is ook een mens van vlees en bloed. De ene dag is het alles, de andere dag niets. Wie nooit gespeeld heeft, kan daar niet over praten", klinkt het. 

Borkelmans heeft in zijn carrière heel wat vrienden gemaakt die hem helpen uit het dal te klimmen. Ook aan Marc Wilmots heeft Borkelmans veel te danken. "Ik ben mijn zoon gaan opzoeken in de cel, maar toen ik daar buitenkwam was ik echt kapot. Gelukkig had ik een goeie coach. Marc is echt een goed mens. Met hem kon over alles praten. Ook bij Fox (Franky Van der Elst) kon ik altijd terecht en zeker ook Gert Verheyen stond altijd voor me klaar. Ik heb heel veel aan hem te danken, net als aan mijn vrouw", aldus Borkelmans.