Serieuze clash om Eurostadion: negatief advies Grimbergen, Ghelamco geeft niet op

Serieuze clash om Eurostadion: negatief advies Grimbergen, Ghelamco geeft niet op

20-02-2017 21:10
1

De kans dat het Eurostadion er ooit komt, wordt steeds kleiner. Zeker na een nieuwe ontwikkeling maandagavond. De gemeente Grimbergen gaf namelijk een negatief advies wat betreft de bouwvergunning van het Eurostadion op Parking C.

Eerder oordeelde het schepencollege al dat de buurtweg een probleem was voor het Eurostadion. Nu gaat de stad nog een stapje verder. Zo gaf het een negatief advies voor de bouwvergunning. Grimbergen oordeelde dat het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringplan (GRUP) niet werd nageleegd.

Bij Ghelamco lijkt men ook te beseffen dat het moeilijk wordt. Om voor wat extra druk bij Grimbergen te zetten, stuurde het een formele in­gebrekestelling naar de gemeente. Het dreigt naar de Raad van State te stappen als het hele project vanwege die buurtweg in het gedrang komt. Het wil dan alle gemaakte kosten verhalen op de gemeente.

Miljoenen
Om welke om het officieel gaat, is niet bekend. "Maar het gaat om tientallen miljoenen euro’s", zegt Gerlant van Berlaer, gemeenteraadslid voor oppositiepartij SP.A aan Belga. "Dit is pure bangmakerij, maar we nemen het toch ernstig, want de claim is voldoende om de gemeente failliet te laten gaan."

"De reden waarom Ghelamco deze claim gestuurd heeft, is omdat er donderdag ­opnieuw gestemd wordt over die buurtweg. Door deze financiële chantage hoopt het dat enkele gemeenteraadsleden van gedacht veranderen", zegt Philip Roosen van N-VA. "Ook al heeft Ghelamco ­volgens onze advocaten geen poot om op te staan: dit is ongezien."