Probleemkind Barton opent het vuur: 'Denk voor jezelf. Kies voor het leven'

Probleemkind Barton opent het vuur: 'Denk voor jezelf. Kies voor het leven'

20-02-2017 18:35

Joey Barton ging afgelopen weekend opnieuw over de schreef. De middenvelder van Burnley probeerde een tegenstander uit de vijfde klasse een kaart aan te naaien. Het kwam hem vervolgens op veel kritiek te staan. Barton heeft reageert nu op zijn haters.

'Ik vind het vandaag de dag nog steeds bizar dat mensen zo gefascineerd en geobsedeerd door me zijn', schrijft Barton op Twitter. 'Als ze net zoveel energie in hun eigen leven steken, als ze in die van mij doen, zouden ze waarschijnlijk gelukkig zijn. De meeste mensen zijn andere mensen. Hun gedachten zijn de meningen van andere mensen. Their lives a mimicry.' Mimicry betekent iemand nadoen. 'Denk voor jezelf. Kies voor het leven', aldus de middenvelder.

Barton ging afgelopen weekend in de FA Cup weer zijn boekje te buiten. In een duel met Lincoln City probeerde hij een tegenstander een kaart aan te smeren. Dat incident kwam bovenop de andere incidenten waar Barton eerder al bij betrokken was. Hij werd in november door Rangers FC wegens wangedrag zelfs ontslagen.