Clattenburg verkast naar Saudi-Arabië, maar blijft fluiten in Premier League

Clattenburg verkast naar Saudi-Arabië, maar blijft fluiten in Premier League

20-02-2017 17:28

Mark Clattenburg is dit seizoen toch nog te bewonderen als scheidsrechter in de Premier League. De Britse arbiter gaat per volgend seizoen aan de slag als scheidsrechtersbaas in Saudi-Arabië, maar fluit in ieder geval nog een paar wedstrijden in Engeland.

Volgens boulevardkrant The Sun is Clattenburg met Mike Riley, de scheidsrechtersbaas van de Premier League, overeengekomen dat hij 'in ieder geval nog drie of vier' wedstrijden in Engeland gaat fluiten. "Hij gaat nog steeds naar Saudi-Arabië, maar we zien hem minstens nog drie of vier wedstrijden terug in de Premier League. In zijn gedachten had hij zijn laatste wedstrijd al gefloten, maar na gesprekken heeft hij besloten om de rest van zijn contract uit te dienen", laat 'een bron' weten aan The Sun.

Clattenburg gaat er met zijn transfer financieel gezien flink op vooruit. Hij gaat 500.000 pond (583.000 euro) per jaar verdienen. Dat is belastingvrij. Ook kon de Engelsman naar China verkassen. Daar lag naar verluidt een aanbieding klaar van maar liefst een miljoen pond (1.173.000 euro).