Martinez laat in zijn kaarten kijken: Een pool van 55 spelers

Martinez laat in zijn kaarten kijken: "Een pool van 55 spelers"

20-02-2017 17:30

De volgende interland van de Rode Duivels vindt plaats op 25 maart, Griekenland is dan de tegenstander. Roberto Martinez heeft zijn selectie natuurlijk nog niet klaar, maar houdt wel bijzonder veel spelers in het oog.

In een interview met De Morgen maakt Martinez duidelijk dat hij absoluut niet over één nacht ijs gaat. "We werken met een pool van 55 spelers en een scoutingsstaf. Ik volg ook veel wedstrijden, ook van de Belgische competitie, omdat ik wil weten waar mijn spelers vandaan komen, in welke voetbalcultuur ze groot zijn geworden. We krijgen ontzettend veel data binnen. Overkill dreigt, maar na een tijdje weet je welke statistieken er toe doen en welke niet. Uit al die info moet je dan een team vormen", vertelt hij in De Morgen.

Verder scout de bondscoach in zijn 'vrije tijd' ook heel wat locaties. "Ik was onlangs in Rusland op verkenning voor de World Cup. De uitdagingen zijn daar dezelfde als voor de World Cup in Brazilië. We hebben mogelijke uitvalsbasissen onderzocht en houden rekening met veel heen-en-weergereis. Ik had er wel gemengde gevoelens: op verkenning gaan voor een toernooi waar je nog niet voor bent geplaatst, daar voel ik me ongemakkelijk bij. Maar overmoed was het niet, want we waren toch al het twintigste team dat in Rusland op bezoek kwam."