OFFICIEEL: Broer van eigenaar Roeselare haalt sterkhouder Lierse naar China

OFFICIEEL: Broer van eigenaar Roeselare haalt sterkhouder Lierse naar China

20-02-2017 16:39
3

Een opvallende transfer in de Proximus League. Lierse laat in volle promotiestrijd een sterkhouder vertrekken. Ayub Masika heeft een transfer versierd naar de Chinese tweedeklasser Beijing Renhe Football Club. Opvallend detail: de eigenaar van die club is de broer van de Chinese zakenvrouw Xiu Li Hawken, die eigenaar is van Roeselate.

'Lierse beseft dat de timing voor een uitgaande transfer niet ideaal is, maar het aanbod van de Chinese club betekende een serieuze meerwaarde en is ook belangrijk voor de financiële stabiliteit van de club (daarover mogen jullie overigens later vandaag nog positief nieuws verwachten). Daarnaast is het ook voor de speler een mooie opportuniteit die de club hem niet wil ontnemen', klonk het onder meer op de site.

Masika was in uitstekende doen dit seizoen. In 21 officiële duels was hij goed voor zeven doelpunten en drie assists. De flankaanvaller speelde sinds 2014 op het Lisp. De eerste twee seizoen werd hij geleend van Genk, vorige zomer kwam hij definitief over. De timing van de transfer is opvallend, want Lierse staat voor belangrijke dagen. Komend weekend spelen de Pallieters tegen Roeselare een uiterst belangrijke wedstrijd. Mits winst is de club zeker van de finalewedstrijden voor promotie naar de Jupiler Pro League.

De tegenstander in die eventuele finalewedstrijden is - jawel - Roeselare. De eigenares van de West-Vlamingen is dus de zus van de eigenaar van Beijing Renhe, waar ook Nikica Jelavic (ex-Zulte Waregem en Everton) speelt.