Vrees Malinwa bevestigd: sterkhouder maandenlang out

Vrees Malinwa bevestigd: sterkhouder maandenlang out

20-02-2017 16:06

KV Mechelen is goed op weg om voor een eerste keer zich te kwalificeren voor Play-Off 1, maar zal het moeten klaarspelen zonder sterkhouder Dimitris Kolovos. Die scoorde afgelopen zaterdag nog, maar viel niet veel later uit. Het verdict is zwaar: de voorste kruisbanden van de rechterknie zijn gescheurd.

Trainer Yannick Ferrera vreesde na de gewonnen match tegen Lokeren (3-0) al het ergste voor zijn Griekse speler, en maandag werd die vrees bevestigd. Kolovos heeft zijn kruisbanden gescheurd en kijkt aan tegen een revalidatie van zeker zes maanden. De club maakte het nieuws zelf bekend.

"In overleg met zijn Griekse club Olympiakos (waarvan Malinwa hem huurde, red.) zullen hij en KV Mechelen dan beslissen over het hoe, waar en wanneer van een operatie", klinkt het in de officiële mededeling van de Maneblussers. "Sowieso zal Dimitris Kolovos dit seizoen niet meer in actie komen, de revalidatie na een dergelijk kruisbandletsel duurt zes tot acht maanden."

De Griekse flankaanvaller was aan een sterk seizoen bezig. In 29 officiële wedstrijden kwam hij zes keer tot scoren en gaf hij drie assists.