Update: Lommel United stopt het theater rond het theater

Update: Lommel United stopt het theater rond het theater

24-02-2017 15:15
1

Het duel tussen AFC Tubize en Lommel United zal dan toch geen staartje krijgen. De Limburgers hadden een klacht ingediend in de hoop om de partij te mogen herspelen, nadat de scheidsrechter in de fout ging. Het arbitragehof van de Belgische bond heeft daar nu anders over beslist. 

Op 20 januari ging Lommel met 2-0 de boot in op het veld van Tubize. In die wedstrijd van de 23e speeldag vond echter een zeer opmerkelijke fase plaats. Tubize-speler Andrei da Silva Camargo deelde een kopstoot(je) uit aan tegenstander Christophe Bertjens, waarna de Braziliaan zowaar zelf tegen de vlakte ging. Op aangeven van zijn assistent bestrafte Denis Vanbecelaere de onschuldige Bertjens daarop onterecht met een rood karton.

Lommel claimt dat het de wedstrijd verloren heeft ten gevolge van die beslissing (op het moment van de bewuste fase stond het 1-0) en eiste de voorbije weken dus een rematch. Tevergeefs, zo blijkt nu. Het arbitragehof is van oordeel dat een foutieve interpretatie van de scheidsrechter niet verward mag worden met een foutieve toepassing van de spelregels, weet RTBF. Lommel krijgt dus geen extra punten en blijft troosteloos laatste in de Proximus League.

Update 24/2 om 15.15:  De zaak is afgelopen. Lommel United gaat niet in beroep tegen de beslissing van het Bureau Arbitrage van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om de competitiewedstrijd Tubeke - Lommel United (2-0) te laten herspelen. Dat bevestigde advocaat Willem-Alexander Devlies tegenover Sportwereld.