Contractverlenging Totti geëist: Als hij moet stoppen, vertrek ik ook

Contractverlenging Totti geëist: "Als hij moet stoppen, vertrek ik ook"

20-02-2017 15:40

Als het aan AS Roma-trainer Luciano Spalletti ligt, speelt Francesco Totti ook volgend seizoen bij de club uit Rome. Spalletti wil dat de club het contract van Totti verlengt. 

Het contract van Roma-legende Totti loopt komende zomer af. Daar moet snel wat aan gedaan worden, zegt Spalletti. "Ik ben ervan overtuigd dat de club het contract van Totti moet verlengen. Ik wil niet dat hij stopt als ik trainer ben. En als hij moet stoppen, vertrek ik ook", zegt de Italiaanse oefenmeester tegen La Gazzetta Dello Sport

Totti speelt al zijn hele leven voor Roma. In 1993 debuteerde hij voor de club. "Contractverlenging voor Totti zou vanzelfsprekend moeten zijn. Eigenlijk heeft hij niet eens een contract, maar een liefdespact met de stad", zegt Spalletti.

De aanvallende middenvelder wordt dit seizoen voornamelijk gebruikt als invaller. In de Serie A kreeg hij pas één basisplek en tien invalbeurten. Toch is hij onmisbaar. "Een team heeft een leider als Totti nodig. Zolang we nog geen nieuwe leider als hij hebben gevonden, moet hij blijven."