Anderlecht lijkt klaar voor triomf: Als je Tielemans op de bank kan zetten...

Anderlecht lijkt klaar voor triomf: "Als je Tielemans op de bank kan zetten..."

20-02-2017 14:40

De geweldige invalbeurt van Youri Tielemans tegen KV Oostende leverde ook bij zijn ploeggenoten heel wat bewondering op. Het goudhaantje van RSC Anderlecht viel in bij een 1-1-stand en trapt zijn club met twee heerlijke afstandstreffers naar de zege (1-4). Frank Boeckx heeft genoten.

De doelman beseft dat de de inbreng van Tielemans het duel deed kantelen. "Vandaag (zondag, nvdr.) heeft hij bewezen dat de bank het verschil maakt of kan maken. Dat heeft hij perfect gedaan", aldus Frank The Tank op de clubwebsite. Tielemans zit inmiddels aan elf competitietreffers. Daarnaast heeft hij de voorbije maanden nog zeven assists aan toegevoegd.

Anderlecht won dus met 1-4 en trekt zo de goede lijn van de voorbije weken door. Stilaan lijken de Brusselaars zich op gelijke hoogte te zetten met Club Brugge als het aankomt op de favorietenrol voor de titel. Ook Boeckx is daarvan overtuigd. "Als je een speler als Youri Tielemans op de bank kan zetten, dan weet je dat de ploeg goed is", vat hij het bondig samen.