UPDATE: Opsteker voor Moeskroen in de strijd tegen de degradatie

UPDATE: Opsteker voor Moeskroen in de strijd tegen de degradatie

21-02-2017 17:35

Royal Excel Moeskroen staat er steeds slechter voor. Het ging zaterdag onderuit tegen degradatieconcurrent Waasland-Beveren (1-2) en telt nog steeds vier punten achterstand op de voorlaatste, Westerlo. Daarbij komt dat Mircea Rednic een schorsing dreigt te krijgen.

De Roemeense trainer deed zaterdag tijdens de rust zijn beklag bij scheidsrechter Wim Smet en volgde hem tot aan diens kleedkamer. De ref besloot daarop de coach naar de tribunes te verwijzen. De Roemeen was niet te spreken over de strafschop die Waasland-Beveren kreeg, omdat Cerigioni hands beging in de actie vooraf.

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft maandag een week schorsing en een boete van 400 euro gevorderd als minnelijke schikking. Daardoor mist hij de wedstrijd op het veld van ex-club KAA Gent. Moeskroen kan nog wel in beroep gaan tegen die straf.

Update om 16u00: Moeskroen gaat niet akkoord met het voorstel van het parket van de KBVB en tekent beroep aan. Dat meldt de club via de officiële kanalen. Dinsdag komt de zaak voor de Geschillencommissie.

Update 21/02 om 17.35: Rednic krijgt dan toch geen schorsing. Het beroep van Moeskroen hielp. De bond laat weten dat de verwijzing van Rednic naar de tribune voldoende straf was voor de Roemeen.