JPL Flop Speeldag 27: Genk geeft het weg, Lokeren maakt reclame voor Play-Offs

JPL Flop Speeldag 27: Genk geeft het weg, Lokeren maakt reclame voor Play-Offs

20-02-2017 12:45

Ook deze week blikt de redactie van VoetbalPrimeur.be terug op de voorbije speeldag. In deze rubriek verzamelen we de drie meest negatieve zaken of zwakste spelers die ons het afgelopen weekend opvielen. Want er viel weer heel wat te beleven op de velden van de Jupiler Pro League.

Wie mist er Moeskroen?
Na de 1-2 nederlaag tegen concurrent Waasland-Beveren lijkt het verhaal van Moeskroen stilaan over. De troepen van Mircea Rednic hebben een mirakel nodig om nog in de hoogste afdeling te blijven. De vraag is nu of dat een groot drama is, aangezien heel wat voetbalsupporters de club geen warm hart toedragen.

Moeskroen leek de laatste jaren zowat het prototype van een 'makelaarsclub'. Net als bij Eupen werden spelers vooral opgesteld om ze te kunnen verkopen, maar in tegenstelling tot Eupen heeft Moeskroen nooit echt een goudhaantje gehad. Het wacht nog altijd op zijn eerste Henry Onyekuru. Misschien komt die er wel onder de nieuwe Chinese overnemer, ook al een wending die op weinig bijval kan rekenen.

Racing Genk geeft het zelf uit handen
We overdrijven niet wanneer we zeggen dat Racing Genk één van de best voetballende ploegen uit de Jupiler Pro League is. Techniek is een belangrijke factor bij de Limburgers, weinig ploegen houden zo goed het balbezit en hebben zo een heldere opbouw van achteruit. Allemaal kwaliteiten die niet thuishoren in Play-Off 2.

Het blijft dan ook vreemd dat Genk dat uitstekende voetbal niet kan koppelen aan resultaten. Alles is aanwezig bij Genk, tenzij de volwassenheid om een wedstrijd gewoon dood te maken. Genk snapt waarschijnlijk zelf niet eens hoe Charleroi nog een punt heeft kunnen rapen in de Luminus Arena, net zoals de bekeruitschakeling tegen Oostende onbegrijpelijk was. Maar het staat toch weer op het bord, en dat is voor de fans enorm frusterend.

Lokeren op halve kracht
Door het systeem met Play-Offs zijn het aantal uitbolwedstrijden op een seizoen drastisch verminderd. Heel wat ploegen zijn nog aan het strijden voor Play-Off 1, andere clubs voor het behoud. Toch zijn er ook ploegen die nergens meer voor spelen, en daar staat Lokeren momenteel helaas symbool voor.

Ere wie ere toekomt: in de eerste minuten was Lokeren niet zo slecht op KV Mechelen. Het had de motivatie om er iets van te maken, maar de goal van Nicolas Verdier sneed de benen af. De strijdlust verdween bij de Waaslanders, die toch niets meer te winnen of te verliezen hebben. Wedstrijden zoals die van Lokeren zijn propaganda op de Play-Offs zeker niet af te schaffen, zoals veel kleine clubs willen. In een nieuwe formule met 20 teams zullen deze situaties schering en inslag worden.