Ex-Genkenaar geeft het slechte voorbeeld: Kijk naar Leon Bailey...

Ex-Genkenaar geeft het slechte voorbeeld: "Kijk naar Leon Bailey..."

20-02-2017 12:30

Youri Tielemans was dé ster van speeldag 27. Met zijn invalbeurt tegen KV Oostende heeft hij alle ogen van de scouts terug op hem gericht. Tijd voor een vertrek? Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine ziet niet in waarom.

Tielemans zou naar verschillende grote Europese clubs kunnen, maar Sys denkt dat hij beter kan wachten. 'We moeten opletten met de manier waarop nu lyrisch gedaan wordt over zijn twee doelpunten. Dat waren zeer zeker heel mooie afstandsschoten, maar om hem daarom nu al bij Real Madrid te schrijven ... dat is toch wat overdreven", klinkt het bij Sys.

Leon Bailey heeft getoond dat snel weggaan niet altijd gunstig is. "In het buitenland wordt aan een veel hoger tempo gespeeld en op dat vlak heeft Tielemans het nog allemaal te bewijzen. Veel hangt af van de juiste stap op het juiste moment. Kijk naar Leon Bailey die nu bij Leverkusen niet verder komt dan de bank."

Een carrièreplanning zoals Kevin De Bruyne lijkt slimmer. "Ik denk dat Tielemans beter voor een tussenstap kiest, zoals Kevin De Bruyne dat deed, alvorens voor de absolute top te gaan. Zelfs een extra jaar bij Anderlecht hoeft geen ramp te zijn. Dan is hij nog altijd maar twintig, tijd genoeg om die stap hogerop te zetten. Je ziet het zo vaak dat talenten te vroeg vertrekken en op een dwaalspoor belanden."