Weiler krijgt duidelijke boodschap: Mag het ietsje meer zijn, René?

Weiler krijgt duidelijke boodschap: "Mag het ietsje meer zijn, René?"

20-02-2017 12:15
2

In het kamp van Anderlecht gaat er sinds zondagavond nog maar één naam over de tongen: die van Youri Tielemans. De fabelachtige invalbeurt van de jongeling, gekruid met twee mooie goals, zorgt voor een stroom van superlatieven. Behalve dan bij de coach, René Weiler.

Weiler had na de wedstrijd meer te zeggen over het team in het algemeen. Over Tielemans vertelde hij alleen "Youri is goed ingevallen". Een uitspraak waar Jan Mulder goed mee kan lachen. "De winnende coach heeft altijd gelijk, luidt het onzinnige gezegde, maar mag het een ietsje meer zijn als jouw pupil zulke zeldzame ontploffingen op een voetbalveld tovert, René, en je houding van de ambtenaar op de administratie van het Bureau Statistieken voor één minuut vergeten om ons de ware voetballiefhebber te tonen?", aldus Mulder in Het Laatste Nieuws.

Mulder wordt iets lyrischer van de prestatie. "Tielemans voelde aan zijn voet, aan een vogel in de lucht of een signaal uit de hemel waar wij allang niet meer in geloven: er zit nog eentje in. Zelden was een voetballer zo begerig. Tien seconden na die eerste knalde hij dus weer op doel. Het schot werd geblokkeerd. Een halve minuut daarna lag de bal voor zijn linker en vervolgens in de kruising. Het moest zo zijn, op deze onvergetelijke zondagmiddag in Oostende. Youri viel niet alleen goed in, René, hij pikte het ook nog eens goed op."