JPL Top Speeldag 27: Klasbak Tielemans, feest in Mechelen en Eupen

JPL Top Speeldag 27: Klasbak Tielemans, feest in Mechelen en Eupen

20-02-2017 12:00

Ook deze week blikt de redactie van VoetbalPrimeur.be terug op de voorbije speeldag. In deze rubriek verzamelen we de drie meest positieve zaken of spelers die ons het afgelopen weekend opvielen. Want er viel weer heel wat te beleven op de velden van de Jupiler Pro League.

De wonderschoten van Tielemans
Youri Tielemans is zonder enige twijfel dé speler van deze 27e speeldag. Trainer René Weiler blijft roteren en zette Tielemans verrassend op de bank. In de 58e minuut kwam hij dan toch in het veld voor de geblesseerde Sofiane Hanni. Bij een stand van 1-1 had Tielemans slechts tien minuten nodig om de match met twee klasseflitsen te beslissen.

De youngster knalde in de 67e minuut een afstandsschot met zijn rechter in de winkelhaak, om het binnen twee minuten nog eens over te doen met zijn 'mindere' linker. De goals waren van ongekende schoonheid. Kenners komen superlatieven tekort om de klasse van Tielemans te beschrijven. Zijn deze goals zijn ticket naar een buitenlandse topcompetitie?

Lachende gezichten bij KV Mechelen
De strijd om de tickets voor Play-Off 1 is ongemeen spannend. KVM mag als de winnaar van het weekend worden beschouwd. De Maneblussers boekten zaterdag een zeer overtuigende 3-0 overwinning op Lokeren. KVM zag vervolgens op zondag hoe concurrenten KV Oostende, Charleroi, AA Gent, Racing Genk en Standard niet tot winst kwamen. 

Mechelen staat dankzij de gunstige resultaten op een knappe vijfde plek en de droom wordt steeds realistischer. Met Standard (u), Anderlecht (t) en AA Gent (u) wacht Yannick Ferrera en co. nog wel een loodzwaar programma. De 9 op 12 moet de ploeg echter veel vertrouwen geven. Bovendien hoeft de ploeg voor niemand schrikken te hebben Achter de Kazerne. Mechelen won 8 van de laatste 9 thuismatchen en het laatste thuisduel tegen Anderlecht kan wel eens cruciaal zijn.

Feest in de Oostkantons
Er werd ook in de onderste regionen van de ranglijst flink feest gejuicht. Eupen en Waasland-Beveren speelden zich namelijk veilig. Eupen versloeg KV Kortrijk (1-0), terwijl Waasland-Beveren een levensbelangrijke 1-2 zege boekte bij rode lantaarn Royal Excel Moeskroen. Beide teams hebben met nog drie speelrondes te gaan een geruststellende voorsprong van negen punten op de hekkensluiter. Met name de handhaving van Eupen kan als een zeer knappe prestatie worden bestempeld. Voor aanvang van het seizoen werd de promovendus als een grote degradatiekandidaat gezien, maar het vreemdelingenlegioen heeft zich onder coach Jordi Condom toch maar mooi verzekerd van nog een jaar in de Jupiler Pro League. En dat is ook nog eens gelukt met aanvallend voetbal. Chapeau!