Staartploeg zwaar aangepakt: Geen plek in de Jupiler Pro League

Staartploeg zwaar aangepakt: "Geen plek in de Jupiler Pro League"

20-02-2017 11:45

In de linkertabel wordt er nog volop gestreden voor Play-Off 1, maar de degradatierace is stilaan gelopen. Moeskroen ligt vier punten achter op Westerlo met nog drie wedstrijden te gaan. Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine gaat de club niet missen en hoopt op Lierse of Antwerp als nieuwkomer.

Sys denkt niet dat Moeskroen een groot gemis gaat zijn. "Er zijn nog andere clubs in handen van buitenlanders of bestuurders die een voetbalclub voornamelijk zien als een bedrijf in import en export, maar bij Mouscron was het toch heel flagrant. Eupen bijvoorbeeld streeft tenminste naar attractief voetbal, er is een identiteit. Die ontbrak volledig bij Mouscron, net zoals de club geen ziel heeft", zo beweert hij.

Dat is vooral in de eindfase van de competitie goed te zien. "Voor de belangrijke match tegen Waasland-Beveren dit weekend daagden 1.500 toeschouwers op. Er wordt gespeeld in een kil stadion, er is geen achterban, geen organisatie, geen sportief plan. Neen, dit Mouscron heeft geen plek in de Jupiler Pro League. De grote vraag is ook wat er met de club zal gebeuren als degradatie een feit is."

Sys heeft een duidelijke voorkeur voor de vervanger. "Ik heb het voor traditieclubs, waar de achterban voor een ziel zorgt. In die zin zouden Antwerp of Lierse een aanwinst zijn voor onze eerste klasse - Roeselare is een speciaal geval. Als je ziet hoe groot de droefenis was in Antwerpen toen vorig seizoen promotie nipt gemist werd, dan weet je: voetbal leeft daar. Het zou mooi zijn als zij Mouscron kunnen vervangen."