Goudhaantje naar uitgang bij Anderlecht? Play-Off 1 wordt afscheidstournee

Goudhaantje naar uitgang bij Anderlecht? "Play-Off 1 wordt afscheidstournee"

20-02-2017 11:30
1

Anderlecht speelde zondagavond een spektakelmatch tegen KV Oostende, met veel dank aan Youri Tielemans werd het 1-4. De invaller scoorde twee goals, de tweede was nog mooier dan de eerste. Stephan Keygnaert heeft genoeg gezien: deze Tielemans kan Anderlecht niet houden.

De chef sport van Het Laatste Nieuws heeft met volle teugen genoten van de demonstratie. "We zijn spontaan gaan staan. Net als de volledige bank van Anderlecht, net als enkele mensen in de eretribune. Zacht applaus stijgt op in de Oostendse vakken. Monden vallen open. Kijk, dat is het mooie aan de job van voetbaljournalist: je maakt schoonheid mee. Weliswaar veelal in Parijs, Barcelona of Madrid, maar soms, heel soms, ook bij ons."

Voor Keygnaert is Tielemans de perfecte belichaming van Anderlecht. "Iemand als Teodorczyk verdient respect, of zo'n Dendoncker, maar de R in RSC Anderlecht, de R van 'Royal' - waar de pure supporter van Anderlecht zo blijft voor ijveren - die herken je alleen in de artiest Youri Tielemans. Hij zal nu wel zeker toe zijn aan zijn laatste maanden in loondienst van Anderlecht. Deze Tielemans kan Herman Van Holsbeeck niet lang meer houden. Play-off I wordt zijn afscheidstournee."

Tielemans wil de club natuurlijk wel verlaten met een titel, zeker na de blamage van vorig seizoen. "Tielemans heeft altijd aangegeven dat hij door de grote poort wil vertrekken, niet met nog eens tweede te zijn. De 4-0-zeperd van vorig seizoen in de titelmatch op Olympia ligt nog op zijn maag. Die middag is zijn Brusselse eergevoel geraakt. Hij moest en zou wraak nemen."