Joos stelt zich vragen bij keuze Stuivenberg: ''Is voor mij een raadsel''

Joos stelt zich vragen bij keuze Stuivenberg: ''Is voor mij een raadsel''

20-02-2017 10:11
1

Racing Genk liet zondagavond tegen Charleroi (1-1) dure punten liggen in de strijd om een ticket voor Play-Off 1. Filip Joos zou een plaats in de top-6 verdiend vinden, maar stelt zich serieus vragen bij een tactische keuze van coach Albert Stuivenberg.

"Ik vond Racing Genk nochtans zeer goed spelen. Maar ze krijgen niet wat ze verdienen. Er zijn een hele hoop mensen vertrokken en toch draait de ploeg nog steeds. Al moet ik zeggen dat Nikos Karelis wel een groot gemis is'', analyseert Filip Joos maandagochtend op Studio Brussel.

José Naranjo werd in de winterstop gehaald als vervanger van de langdurig geblesseerde Karelis, maar de Spanjaard moet het voorlopig doen met invalbeurten. "Wat voor mij ook een raadsel is, is dat Naranjo enkel mag invallen. Die blijft toch echt wel veel te lang op de bank zitten, terwijl hij in staat is om mooie dingen te laten zien'', luidt de kritiek van Joos.

Racing Genk staat voorlopig zevende en heeft nog een zwaar programma. De Limburgers nemen het de komende weken op tegen Anderlecht en Club Brugge. Joos vreest dat Genk de boot gaat missen. "Als Genk ooit in Play-Off 1 geraakt, zal het verdiend zijn, maar het wordt heel moeilijk met hun moeilijke kalender. Ik zou alvast de Europa League niet zomaar laten vallen, want het kan wel eens hun redding zijn ontgoochelend seizoen.''