Genk laat dure punten liggen: Seizoen mislukt bij Play-Off 2? Dat hoeft niet

Genk laat dure punten liggen: "Seizoen mislukt bij Play-Off 2? Dat hoeft niet"

20-02-2017 09:00
3

Racing Genk bleef zondag steken op 1-1 tegen Charleroi, een nieuwe tegenslag in de strijd om Play-Off 1. Stef Wijnants begint te vrezen voor de kansen van Genk, dat onvoldoende efficiënt is.

Genk had tegen Charleroi genoeg kansen om de zege te pakken, het miste zelfs een strafschop. Dodelijk in een strijd waarin elk punt telt. "Wat Genk overkomt, is heel pijnlijk. De bekerfinale missen door een niet benutte penalty en nu weer een strafschop laten liggen op een cruciaal moment. Het illustreert iets wat de ploeg al een heel seizoen achtervolgt. Al van in de tijd van Peter Maes speelt het frivool maar kan het toch zo moeilijk een wedstrijd in zijn voordeel beslissen", aldus Wijnants in Het Belang Van Limburg.

Wijnants weet echter dat een jonge ploeg wel eens leergeld kan betalen. "Is het seizoen nu mislukt, als Genk veroordeeld wordt tot Play-Off 2? Dat hoeft niet zo te zijn. Met deze jonge ploeg kan je in die competitie zeker iets doen. Los daarvan, zijn we op weg naar redelijk uitzonderlijke play-offs. Het kan zijn dat én Genk én Gent én Standard Play-Off 1 niet halen. Dat zijn drie ploegen van de Grote Vijf.

Wijnants vindt dat het systeem van de Play-Offs op deze manier faalt. "Eigenlijk kan je nu al voorspellen dat het een tweestrijd wordt voor de landstitel. Dat is jaren geleden. In de voorbije jaren waren er altijd wel op z'n minst drie titelpretendenten. Stel dat we effectief Play-Off 1 krijgen met Zulte Waregem, Oostende, Charleroi en KV Mechelen. Dan schieten de Play-Offs zonder meer hun doel voorbij. Die zijn niet in het leven geroepen voor affiches als pakweg KV Mechelen - Zulte Waregem en Charleroi - Oostende. Gaat daar het grote publiek op afkomen? Ik vrees van niet."