Titelrijp Anderlecht gooit zout in de wonde van Standard

"Titelrijp Anderlecht gooit zout in de wonde van Standard"

20-02-2017 08:00
2

Standard gaat vrijwel zeker Play-Off 1 niet halen. Zelfs als het BAS de Luikenaars de drie punten uit de wedstrijd tegen Charleroi schenkt, wordt het heel moeilijk. Hugo Camps weet dat dit een rampseizoen is voor Standard, zeker door de wederopstanding van concurrent Anderlecht.

Camps zag tegen AA Gent dat Standard flink is afgezakt. "Standard leek tevreden met een gelijkspel tegen AA Gent. Bang als ze in Luik zijn voor nog meer vernederingen. Droevig zelfbedrog, want alleen een overwinning bood nog enig uitzicht op Play-Off 1", zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Camps vindt het ook stuitend dat de Luikenaars er zo onverschillig bij blijven. "Je denkt dan: Luik is in een grafstemming gedompeld, maar zelfs dat kunnen de supporters niet meer opbrengen. Hun rood-witte ziel is wedstrijd na wedstrijd ontbladerd, de furie geblust tot schaafwonden. Hoe kan het dat een club met zo veel traditie zo schaamteloos generatietrots inruilt voor verdriet? De Rouches doen pijn aan de ogen. Edoch: het bestuur kent schuld noch spijt."

Anderlecht en Standard zijn klassieke aartsrivalen, maar de laatste jaren kon geen van beide ploegen de fans echt blij maken. Nu is de tegenstelling scherper. "Dat aartsrivaal Anderlecht zich pontificaal herpakt heeft en titelrijp is, zorgt voor nog meer zout in de wonde. Luik is een stad om lief te hebben, maar Standard is uit het erotische pakket gevallen."