Vanhaezebrouck heeft zijn 'strijdplan' klaar: Best met 5-0 verliezen

Vanhaezebrouck heeft zijn 'strijdplan' klaar: "Best met 5-0 verliezen"

20-02-2017 07:45

AA Gent moet komende week een 1-0 voorsprong uit de heenmatch verdedigen tegen Tottenham. In eigen land is het echter nog lang niet zeker dat het Play-Off 1 haalt. Een lastige situatie voor Gent, dat de match volgens Vanhaezebrouck eigenlijk maar beter kan verliezen.

Vanhaezebrouck wil dat de focus komt te liggen op de Belgische competitie. Met zo'n topaffiche op het programma is dat echter onmogelijk. "Die match zal alle aandacht naar zich trekken, maar wat ook het resultaat is, daarna keren we terug naar de koude realiteit: om Play-Off 1 te halen mogen we in de resterende drie competitiematchen niets meer laten liggen", zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad. 

Doorstoten tegen Tottenham zou een vergiftigd geschenk kunnen zijn. "Het is mijn taak om de focus van mijn spelers na Tottenham weer op Moeskroen te leggen. In die optiek zouden we op Wembley best met 5-0 verliezen. Dan is er noch euforie, noch grote ontgoocheling omdat we net naast de kwalificatie hebben gegrepen. Maar uiteraard teken ik daar niet voor."