Charleroi mag dromen van Play-Off 1 na bijzonder spannend slot tegen Genk

19-02-2017 21:52

Charleroi mag stilaan beginnen dromen van Play-Off 1. Op bezoek bij KRC Genk kon het de nederlaag voorkomen. Het speelde 1-1 gelijk. Daar mag het vooral doelman Nicolas Penneteau en Stergos Marinos voor bedanken.

Genk begon met het meeste initiatief aan de wedstrijd. Het had het meeste balbezit en ging ook duidelijk op zoek naar dat doelpunt. Het stuitte echter op een organisatorisch bijzonder goed Charleroi. Dat amper ruimte gaf aan de Limburgers.

Via Alejandro Pozuelo, Leandro Trossard en Cristian Benavente kwamen er wel enkele kansen aan beide kanten. Vooral voor Genk dan, maar de netten bleven stil. Genk verdiende de voorsprong, maar Charleroi hield stand.

Na de pauze nam de Genkse druk stevig toe. Penneteau stond in een schietkooi, al kon hij er voor zorgen dat de brilscore op het bord bleef. Pozuelo kreeg 25 minuten voor tijd dé ultieme kans op Genk op voorsprong te zetten. Zijn strafschop werd echter gepareerd door de Franse goalie.

Spannend slot
Een bal op de paal van Omar Colley en een terecht afgekeurd doelpunt van Mbwana Samatta zorgde nog voor extra spanning. Zes minuten voor tijd kreeg Genk dan toch dat doelpunt via Leandro Trossard. Hij zette een zeer goedkope strafschop om. Charleroi reageerde via Marinos meteen. Amper een minuut na de goal werd het 1-1, de eindstand.

Door het resultaat doet Charleroi een goede zaak in de strijd om Play-Off 1. Het zakt wel naar de zesde plek, maar heeft nog steeds twee punten voorsprong op Genk, de nummer zes. Daarnaast komt ook KV Oostende een puntje dichterbij na de 1-4 nederlaag tegen RSC Anderlecht.