Invaller Tielemans van goudwaarde: 'Als dat op deze manier kan, is het perfect'

Invaller Tielemans van goudwaarde: 'Als dat op deze manier kan, is het perfect'

19-02-2017 20:43
1

Youri Tielemans stuwde RSC Anderlecht naar een ruime 1-4 zege op het veld van Oostende. De jonge middenvelder maakte het verschil met twee weergaloze afstandsschoten. Nochtans moest Tielemans verrassend genoeg op de bank beginnen aan de Kust.

"Kwaad omdat ik op de bank startte? Nee, zeker niet. Ik was blij om in te vallen. Als ik dat op deze manier kan, is het perfect", vertelde Tielemans aan Het Nieuwsblad. "Het mooiste doelpunt was die met links, want dat is toch mijn mindere voet en hij ging er iets mooier in."

"De trainer had me gisteren al verteld dat ik op de bank ging starten. Hij vond dat ik rust nodig had met de vele wedstrijden die eraan komen. Daarin heeft hij gelijk. We hebben een brede kern om dat op te vangen. Adrien (Trebel) speelde vandaag een goede wedstrijd."

Anderlecht is momenteel bezig aan een knappe reeks in de Jupiler Pro League. "Het loopt inderdaad goed, al was het vandaag niet zo gemakkelijk. Ik moet van de trainer meer agressiviteit en rust in de ploeg brengen, want we leden te veel balverlies", besloot Tielemans.