Koningskoppel Pogba-Ibrahimovic valt in en loodst Man United naar FA Cup-zege

19-02-2017 19:20

Manchester United heeft zich ten koste van Blackburn Rovers geplaatst voor de kwartfinale van de FA Cup. Zlatan Ibrahimovic was niet voor het eerst dit seizoen matchwinner: 1-2.

De Zweedse topspits (35) maakte een kwartier voor tijd de 1-2 voor Manchester United, dat een moeizame wedstrijd speelde op Elwood Park. Championship-club Blackburn nam in de eerste helft brutaal de leiding via Danny Graham, die profiteerde van uitstekend voorbereidend werk van Nederlander Marvin Emnes. Opvallend: José Mourinho applaudisseerde voor de treffer.

Manchester United herpakte zich echter snel. Marcus Rashford maakte de gelijkmaker op aangeven van Henrikh Mkhitaryan. In de tweede helft wisselde Mourinho aanvallend, in de hoop een replay te ontlopen. Dat bleek een gouden zet. Invaller Paul Pogba vond de andere invaller Ibrahimovic en de Zweed maakte de 1-2. Het was zijn 24e goal in 36 wedstrijden voor United.

In de slotfase dacht Blackburn nog de 2-2 te maken, maar een treffer werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Manchester United staat door de overwinning net als Tottenham Hotspur, Lincoln City, Middlesbrough, Millwall en Chelsea in de kwartfinale van de FA Cup. Manchester City speelt een replay.